Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Нови програм „Доказ концепта“

////Нови програм „Доказ концепта“

Нови програм „Доказ концепта“

Поштовани наставници и студенти Медицинског факултета,

 

Фонд за иновациону делатност покреће нови програм намењен научноистраживачкој заједници – Доказ концепта – Proof of Concept (PoC) (брошура у атт.).

Циљ програма је подршка трансформацији резултата истраживања у комерцијалне или друштвено корисне производе који имају потенцијал да се у наредних неколико година пласирају на тржиште.

 

Програм Доказ концепта омогућава финансијску подршку истраживачима (или истраживачким тимовима) у износу до 2,4 милиона РСД. Финансирање омогућава, поред активности развоја, и хонораре истраживачима и њиховим тимовима, правно регулисање власништва над интелектуалном својином, путовања везана за пројекат, услуге екстерних консултаната, као и остале услуге развоја. Сваки пројекат ће имати ментора из области бизниса чији ће задатак бити да помогне тиму у поступку дефинисања производа и анализе тржишта како би се направила добра основа за излазак на тржиште.

 

Први Јавни позив Програма је отворен 17. септембра 2019. године и трајаће до 18. новембра 2019. године до 15 часова. У овом периоду Фонд за Иновациону делатност организоваће радионице ради представљања детаља Програма заинтересованим истраживачима.

 

У четвртак 10.октобра 2019. године у 13 часова, у Слушаоници на II спрату Секретаријата Медицинског факултета у Београду,  Фонд ће одржати презентацију Програма „Доказ концепта“. Презентација ће трајати 15-20 минута након чега ће бити времена за питања истраживача.

 

 

Срдачни поздрави,

Проф. др Татјана Пекмезовић, продекан за науку Медицинског факултета у Београду

 

 

Прилог:

– Брошура

2019-10-06T18:20:56+00:00 25.09.2019.|Насловна|