Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

RedCap платформа доступна наставницима и сарадницима Медицинског факултета Универзитета у Београду

////RedCap платформа доступна наставницима и сарадницима Медицинског факултета Универзитета у Београду

RedCap платформа доступна наставницима и сарадницима Медицинског факултета Универзитета у Београду

Од новембра 2020. године RedCap платформа је доступна наставницима и сарадницима Медицинског факултета Универзитета у Београду.

RedCap (https://www.project-redcap.org/) представља међународни стандард за онлајн и офлајн прикупљање података у јавноздравственим и клиничким студијама. Иако је прилагодљив било ком окружењу, битно је подвући да је комплементаран са светским стандардима у овој области (21 CFR Part 11, FISMA, HIPAA и GDPR). Значај ове платформе дошао је до посебног изражаја током тренутне пандемије, јер Светска здравствена организација баш ову платформу користи за међунардодно прикупљање података о пацијентима оболелим од КОВИД-19. Велики број међународних студија у вези са пандемијом ослонио се на RedCap због безбедности и лакоће коришћења.

У петак, 04. децембра 2020. године у 14ч, Школа јавног здравља и менаџмента у систему здравствене заштите, Институт за социјалну медицину и Центар за информационе и комуникационе технологије (ЦИКТ) Медицинског факултета у Београду организоваће вебинар под насловом „RedCap: први кораци и услови коришћења“. Др Стефан Мандић-Рајчевић и др Никола Илић објасниће начин приступа систему и кораке које је потребно направити како би се систем користио, као и услове коришћења.

Овај вебинар намењен је свим наставницима, сарадницима, докторантима и студентима Медицинског факултета у Београду, као и колегиницама и колегама које раде на клиникама, а желе да користе RedCap за управљање подацима у некомерцијалним клиничким студијама.

У циљу боље организације догађаја обавезна је (бесплатна) регистрација, а регистрованим учесницима ће бити послат мејл са линком којим ће се повезати са вебинаром.

Линк за регистрацију: https://upitnik.med.bg.ac.rs/index.php/465678

2020-11-27T10:15:52+00:00 27.11.2020.|Насловна Слајдер|