Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Позив за студентско такмичење – “Circle U. Challenge”

///, Насловна/Позив за студентско такмичење – “Circle U. Challenge”

Позив за студентско такмичење – “Circle U. Challenge”

 

Позив за студентско такмичење
“Circle U. Challenge”

 

На Универзитету у Београду званично је отворен позив за студентско такмичење под називом “Circle U. Challenge” Ово јединствено студентско такмичење осмишљено је са идејом да пробуди и ојача предузетнички дух студената, да их мотивише да размишљају иновативно и да креирају одржива решења реалних друштвених и пословних проблема.

“Circle U. Challenge” је развијен као концепт у коме, поред студената, учествују и партнери попут градова, региона, универзитетских болница. На овај начин студентима се пружа прилика да сарађују са партнерима и актерима који су изван академске заједнице и да развијају иновативна одржива решења.

Постоји шест изазова које студенти могу да решавају у интердисциплинарним и интернационалним тимовима.

У Србији је два изазова задаo Универзитетски клинички центар Србије. Први се односи на развој софтвера за запослене у здравству, а други изазов је дефинисан као развој апликације за олакшану дијагностику и праћење лечења ендокринолошких пацијената

Изазови које су задали градови и региони, придружени партнери универзитета у Ослу, Паризу и Архусу односе се на смањење емисије угљен-диоксида (кроз успостављање зона без аутомобила, успостављање еколошки одговорне болнице и иницијативе за одрживу индустрију хране), а у Великој Британији изазов је фокусиран на ментално здравља младих у једном од најсиромашнијих делова Лондона.

Позив за учешће је отворен за студенте свих нивоа студија са универзитета чланица европске универзитетске алијансе “Circle U.”, коју, поред Универзитета у Београду, чини још осам престижних универзитета из Европе: Универзитет у Архусу (Данска), Хумболтов Универзитет у Берлину (Немачка), Кингс Колеџ у Лондону (Велика Британија), Католички универзитет у Лувену (Белгија), Универзитет у Ослу (Норвешка), Универзитет Paris Cité, Универзитет у Бечу (Аустрија) и Универзитет у Пизи (Италија).

Све информације о такмичењу доступне су на сајту Универзитета у Београду: https://bg.ac.rs/en/university/challenge.php, као и на сајту Алијансе:
https://www.circle-u.eu/opportunities/students/challenge/

Студенти и тимови студената могу се пријавити до 15. октобра 2022. године.

Учествовање на овом такмичењу може бити од велике користи студентима у развоју њихових предузетничких идеја у будућности, пошто подразумева и тронедељни интерактивни образовни програм, представљање идеја пред стручним комисијама и добијање повратне информације за даљи рад и развој решења уз менторску подршку у трајању од пет месеци. Након финалних презентација у фебруару, победнички тимови ће презентовати своја решења на великом финалу које ће бити организовано на Универзитету у Београду.