Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Добитници Светосавске награде за 2022. годину

////Добитници Светосавске награде за 2022. годину

Добитници Светосавске награде за 2022. годину

 

Поводом обележавања школске славе Светог Саве традиционално се додељују награде за постигнуте изузетне резултате у области образовања, унапређења образовно-васпитних пракси, развоја научних и уметничких достигнућа и, изузетно, за посебно залагање у организацији и реализацији активности на спречавању ширења и сузбијања COVID-19.

Са великим задовољством истичемо да су Светосавску награду за 2022. годину добила четири наставника Медицинског факултета. Проф. др Марко Бумбаширевић, професор емеритус и редовни члан Српске академије наука и уметности добио је признање за изузетан допринос и остварене резултате у научном раду у области медицине. Награда за посебно залагање и допринос у домену професионалног јавног деловања, заступања и промовисања делатности установе у домаћем и међународном оквиру додељена је проф. др Петру Сеферовићу, професору Медицинског факултета у пензији и редовном члану Српске академије наука и уметности. Професор др Мирослав Ђорђевић са Катедре хирургије са анестезилогијом добио је награду за изузетан допринос и остварене резултате у научном раду у области медицинских наука, а проф. др Оливера Станојловић са Катедре медицинске физиологије награђена је за успешну примену савремених достигнућа, метода и технологија у образовно-васпитном, односно образовно-научном и научноистраживачком раду и за број и квалитет стручних и научних радова објављених у часописима.

Награде је у Влади Србије уручио министар просвете Бранко Ружић.

 

2023-02-01T10:38:23+00:00 28.01.2023.|Насловна|