Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

ЦСНИРС – Прва трибина

/, ЦСНИРС/ЦСНИРС – Прва трибина

ЦСНИРС – Прва трибина

Драге колегинице и колеге,

Прва едукативна трибина Центра за стручни и научно-истраживачки рад студената биће одржана у четвртак, 16. новембра 2023. године у амфитеатру Хистофизиолошког института са почетком у 18 часова.

Тема прве едукативне трибине је “Значај етике у студентском научно-истраживачком раду“. Предавач је проф. др Драган Хрнчић.

У оквиру предавања посебна пажња биће посвећена научној заснованости и методолошкој ваљаности истраживања, етичким аспектима којих се треба придржавати у раду са испитаницима, истраживањима на експерименталним животињама, као и плагијаризму.

Студенти који први пут пријављују тему, у обавези су да присуствују на најмање 3 од 5 едукативних трибина које организује ЦСНИРС. Према члану 13. Правилника о раду ЦСНИРС-а, студенти који не испуне овај услов неће моћи да презентују рад на Мини симпозијуму.

Према Правилнику ЦСНИРС-а, сваки студентски рад мора имати одобрење Етичке комисије за научно-истраживачки рад студената Медицинског факултета Универзитета у Београду. У складу са тим, очекује се присуство и аутора који су већ пријављивали теме на Конкурс ЦСНИРС-а, како би се додатно информисали о новим условима.

Ваш ЦСНИРС

2023-11-13T09:24:31+00:00 13.11.2023.|Опште вести, ЦСНИРС|