Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Конкурс за израду студентских научно-истраживачких радова

/, ЦСНИРС/Конкурс за израду студентских научно-истраживачких радова

Конкурс за израду студентских научно-истраживачких радова

Драге колегинице и колеге,

Обавештавамо вас да је у понедељак, 13. новембра 2023. године отворен Конкурс за израду студентских научно-истраживачких радова.

Пријављивање тема ће се обавити преко Ретикулума, коме се приступа користећи корисничко име и лозинку за е-студент. На Ретикулуму је неопходно попунити електронски Менторски лист, као и поставити:

  1. Printscreen странице „Уписи” на е-студенту за аутора и коауторе (или скенирана или фотографисана потврда о уписаној академској 2023/2024. години)
  2. Printscreen странице „Испити” на е-студенту за аутора и коауторе на којој се види просечна оцена и оцена из предмета из којег је пријављен рад (или скенирано или фотографисано уверење са оценама).

Према Правилнику о раду ЦСНИРС-а сваки пријављени рад мора имати одобрење Етичке комисије за студентски научно-истраживачки рад Медицинског факултета Универзитета у Београду.
Студент је у обавези да, уз консултовање ментора, попуни електронски Образац захтева за давање мишљења и одобрење студентског научно-истраживачког рада на Ретикулуму.
Рок за пријаву теме је понедељак, 4. децембар до поноћи. Непотпуне и накнадне пријаве неће бити разматране. Пријем теме биће потврђен најкасније 4 дана по истеку рока за пријављивање теме путем Ретикулума и уколико буде потребе бићете додатно контактирани. Пријем теме биће потврђен менторима путем мејла.
На Конкурсу ЦСНИРС-а прихватају се само оригинални студентски научно-истраживачки радови у којима је приликом израде тестирана радна хипотеза адекватним статистичким тестовима.
Радови у форми приказа случаја, серија случајева и прегледни (narrative review) неће ући у разматрање приликом конкурса.
Рад не сме бити претходно публикован или прихваћен за публиковање у часопис, као ни део претходно одбрањене магистарске или докторске тезе, академског специјалистичког или мастер рада.

Ко може пријавити тему?

Редовни студент, који је уписао најмање III семестар интегрисаних академских студија, има право да учествује у изради оригиналних студентских научно-истраживачких радова. Исто право имају и апсолвенти ИАС, као и лекари на стажу.
Студенти могу да пријаве оригинално научно истраживање, из предмета који су положили уз оцену не мању од 9 и ако су током досадашњег студирања остварили просечну оцену једнаку или већу од 8,00.
Студент који је обновио годину не може писати рад у току обновљене године.
Студенти шесте године и први пут продужене шесте године могу пријавити оригинално научно истраживање и из предмета који по плану и програму наставе похађају током XI семестра ИАС.
Студентски научно-истраживачки рад мора бити урађен у наставној бази Медицинског факултета Универзитета у Београду у којој је запослен ментор или коментор предметног рада.
Сви услови важе и за аутора и коауторе. Рад може, уз аутора, имати највише два коаутора.
У току једне школске године студент може бити аутор највише два рада и то:
-аутор једног рада и коаутор једног рада или
-коаутор два рада

Накнадно додавање (ко)аутора неће бити могуће!

Студенти који први пут пишу рад у обавези су да присуствују на најмање 60% едукативних трибина које организује ЦСНИРС. Према члану 13. Правилника о раду Центра за стручни и научно-истраживачки рад студената, студенти који не испуне тај услов неће моћи да презентују рад на Мини симпозијуму.

Ко може да буде ментор студентског рада?

Студент при изради рада мора имати ментора. У случају да се ради о мултидисциплинарном истраживању, студент може имати највише два ментора који морају бити из различитих ужих научних области, тј. различитих катедри.

Ментор оригиналног студентског рада мора бити запослен на Медицинском факултету Универзитета у Београду, у наставном звању (доцент, ванредни професор, редовни професор) или сарадничком звању (асистент, клинички асистент) уз обавезу доказа о најмање једној ауторској публикацији у којој је први аутор рада који је публикован у часопису са импакт фактором који је износио најмање 0,5 у години публиковања рада.

Ментор у наставном звању (доцент, ванредни професор, редовни професор) у току једне школске године може бити ментор или коментор највише два студентска рада.
Ментор у сарадничком звању (асистент, клинички асистент) у току једне школске године може бити ментор или коментор највише једног студентског рада.
Молимо менторе и ауторе да провере да ли испуњавају критеријуме прописане Правилником ЦСНИРС-а приликом пријаве теме.
За сва додатна питања и недоумице можете контактирати ЦСНИРС путем мејл адресе, Фејсбук странице или лично преко неког од чланова и волонтера.

 

Ваш ЦСНИРС

2023-11-13T09:26:18+00:00 13.11.2023.|Опште вести, ЦСНИРС|