Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Студентска унија медицинара на Београдском маратону

////Студентска унија медицинара на Београдском маратону

Студентска унија медицинара на Београдском маратону

Студентска унија медицинара – СУМЦ је трећу годину заредом учествовала у медицинском обезбеђивању 37. Београдског маратона, који је одржан у недељу, 28. априла, на улицама наше престонице.

Традиционално смо сарађивали са Црвеним крстом Србије, Црвеним крстом Београд, Заводом за ургентну медицину града Београда, Војномедицинском академијом и Универзитетским клиничким центром Србије.

У медицинском обезбеђивању је учествовало 6 тимова од укупно 18 чланова СУМЦ-а распоређених у пољским болницама на Ушћу, циљу и Тргу републике као и на пунктовима на Бранковом мосту и на Тргу републике.

Наши тимови су имали пуне руке посла, од лаких интервеција до оних тежих којима је пружена адекватна прва помоћ до доласка возила СХМП. Збринуто је више од 150 тркача.

Био је очекиван  већи број интервенција у односу на претходне године с обзиром на то да је ове године учествовало више од 13.000 тркача на дистанцама од 10, 21 и 42 километара, а одржана је и „Трка задовољства“.

Велика нам је част и задовољство што смо још једном са поносом представљали Медицински факултет Универзитета у Београду, што су наши чланови применили своје знање и вештине и помогли у збрињавању и ублажавању тегоба повређених тркача и тиме допринели њиховом бржем опоравку.

Захваљујемо се организатору Београдског маратона на указаном поверењу и радујемо се наставку сарадње!

 

 

2024-05-16T15:13:23+00:00 16.05.2024.|Студенти|