Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Важно обавештење о пријави кандидата на конкурс за основне академске студије – Сестринство

/, Насловна/Важно обавештење о пријави кандидата на конкурс за основне академске студије – Сестринство

Важно обавештење о пријави кандидата на конкурс за основне академске студије – Сестринство

Пријављивање кандидата 19,20,21. од 13,00-14,00 и 22.јуна  од 12,00-13,00 часова у Студентској служби (зграда Деканата Медицинског факултета први спрат)
Кандидати приликом пријаве на Конкурс подносе на увид оригинална документа и подносе фотокопије следећих докумената (НИЈЕ ПОТРЕБНО ОВЕРАВАТИ ФОТОКОПИЈЕ):

Кандидати приликом пријаве на Конкурс подносе на увид оригинална документа, а уз пријавни лист подносе фотокопије следећих докумената (није потребно оверавати фотокопије)

– Сведочанство за све разреде претходног средњошколског образовања;
– Диплому о положеном завршном односно матурском испиту;
– Дипломе са републичког или међународног такмичења (наведеном у календару међународних такмичења Министарства просвете) за кандидате који су као ученици трећег и четвртог разреда средње школе освојили једно од прве три награде из предмета који се полаже на пријемном испиту;
– Доказ о  уплати накнаде за полагање пријемног испита у износу 6.000,00 динара на име трошкова Конкурса (уплата се врши у пошти или банци на посебно одштампаној уплатници која се добијa уз пријавни лист, који се купује у скриптарници
Решење о признавању средњошколских исправа или потврда да је поступак започет (за кандидате који су стекли стране средњошколске исправе или завршили програм међународне матуре)
– Лекарско уверење – ОРИГИНАЛ као доказ да је здравствено способан за студије.
Кандидат својим потписом на пријавном листу потврђује да прихвата правила пријемног испита.
– Такође, кандидат даје изјаву којом овлашћује Факултет да могу извршити увид,прибављање и обраду личних података за потребе конкурса за упис,
да лични подаци које је дао могу да буду унети у електронску базу података, те да се ти подаци могу користити за потребе генерисања потребних статистичких података, достављања тражених података Министарству просвете, као и да неће бити доступни неовлашћеним лицима (комплет).
– Кандидати који су средњу школу завршили пре школске 2023/24. године приликом пријаве достављају и потписану изјаву да нису били уписани на прву годину у буџетском статусу на степену студија за који конкуришу (комплет).
– Кандидат на пријемни испит доноси документ за идентификацију – важећу личну карту или пасош.

 ПРЕДАТА ДОКУМЕНТА СЕ НЕ ВРАЋАЈУ.

 

Кандидат-страни држављанин приликом пријављивања на конкурс, подноси поред осталих докумената и

  1. Решење Министарства о нострификацији исправа о завршеној средњој школи или потврду о томе да је започета нострификација потребних школских докумената,
  2. фотокопију пасоша,
  3. Извод из матичне књиге рођених
  4. Доказ да је здравствено способан за студије медицине (лекарско уверење)
  5. Доказ о уплати накнаде за полагање пријемног испита у износу од 100 евра у динарској противвредности.

Комплети за пријемни испит

У продаји су комплети за пријемни испит у скриптарници Деканата Медицинског факултета, др Суботића 8 ( у сутерену).
Све изјаве које су неопходне за пријаву на Конкурс се налазе у комплету.
Цена комплета за пријемни испит је 2.000,00 динара.
Радно време Скриптарнице Медицинског факултета је од 9,00 до 14 часова.