Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

CSNIRS – Konkurs za izradu studentskih naučno-istraživačkih radova

/////CSNIRS – Konkurs za izradu studentskih naučno-istraživačkih radova

CSNIRS – Konkurs za izradu studentskih naučno-istraživačkih radova

Drage koleginice i kolege,

Obaveštavamo vas da je u dogovoru sa upravom Fakulteta, od ponedeljka 1. novembra 2021. godine otvorena prijava tema studentskih naučno-istraživačkih radova.

Prijavljivanje tema će se obaviti preko Retikuluma, kome se pristupa koristeći korisničko ime i lozinku za e-student. Na Retikulumu je neophodno popuniti elektronski Mentorski list, kao i postaviti:

  1. Printscreen stranice „Upisi” na e-studentu za autora i koautore (ili skenirana ili fotografisana potvrda o upisanoj akademskoj 2020/2021. godini)
  2. Printscreen stranice „Ispiti” na e-studentu za autora i koautore na kojoj se vidi ocena iz predmeta na kojem je prijavljen rad (ili skenirano ili fotografisano uverenje sa ocenama)

Detaljno uputstvo za pristup i korišćenje Retikuluma nalazi se u prilogu. Uputstvo za pisanje radova možete pronaći u sekciji Preuzimanje na sajtu Fakulteta.

Rok za prijavu teme je utorak, 30. novembar do ponoći. Nepotpune i neblagovremene prijave neće ući u razmatranje! Prijem teme će biti potvrđen najkasnije 4 dana po isteku roka za prijavljivanje teme putem Retikuluma i ukoliko bude potrebe bićete dodatno kontaktirani. Prijem teme će mentorima biti potvrđen putem mejla.

Na konkurs se mogu prijaviti isključivo originalni naučno-istraživački radovi koji su urađeni u nastavnim bazama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Nije moguće prijaviti radove u formi prikaza slučaja, pregledne (review) radove i meta analize.

Rad ne sme biti prethodno publikovan ili prihvaćen za publikovanje u časopis, kao ni deo prethodno odbranjene magistarske ili doktorske teze, akademskog specijalističkog ili master rada.

Ko može prijaviti temu?

  • Svaki redovni student, koji je upisao najmanje III semestar integrisanih i osnovnih akademskih studija, kao i apsolventi i lekari na stažu.
  • Studenti imaju pravo da pišu rad iz predmeta koji su položili uz ocenu ne manju od 8 (za prijavu rada iz hemije je neophodna položena medicinska biohemija, a u slučaju biofizike položena medicinska fiziologija ili radiologija).
  • Studenti šeste godine mogu prijaviti rad i iz predmeta koji se po planu i programu nastave slušaju u toku XI semestra IAS.
  • Svi uslovi važe i za autora i koautore. Rad može, uz autora, imati najviše dva koautora.
  • U toku jedne školske godine student može biti autor najviše dva rada i to:
    -autor jednog rada i koautor jednog rada ili
    -koautor dva rada
  • Naknadno dodavanje (ko)autora neće biti moguće!
  • Studenti koji prvi put pišu rad, u obavezi su da prisustvuju na najmanje 60% edukativnih tribina koje organizuje CSNIRS. Svi studenti će biti blagovremeno obavešteni o terminu održavanja tribina putem mejla. Prema članu 13. Pravilnika o radu Centra za stručni i naučno-istraživački rad studenata, studenti koji ne ispune taj uslov neće moći da prezentuju rad na Mini simpozijumu!

 

Ko može da bude mentor studentskog rada?

 

  • Mentor originalnog studentskog rada mora biti zaposlen na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u nastavnom zvanju (docent, vanredni profesor, redovni profesor) ili saradničkom zvanju (saradnik u nastavi, asistent, klinički asistent) uz najmanje jednu autorsku publikaciju u kojoj je autor rada koji je publikovan u časopisu sa impakt faktorom koji je iznosio najmanje 0,5 u godini publikovanja rada.
  • Mentor može da mentoriše najviše 2 studentska naučno-istraživačka rada
  • U slučaju da se radi o multidisciplinarnom istraživanju, student može imati najviše dva mentora koji moraju biti iz različitih užih naučnih oblasti, tj. različitih katedri.

 

Studenti su prilikom odlaska na institute i klinike zbog izrade naučno-istraživačkih radova u strogoj obavezi da se pridržavaju svih mera za sprečavanje širenja pandemije novog korona virusa propisanih od strane Fakulteta.

 

Za sva dodatna pitanja i nedoumice možete kontaktirati CSNIRS putem mejl adrese, Fejsbuk stranice ili lično preko nekog od članova i volontera.

Svim koleginicama i kolegama želimo mnogo sreće u pravljenju svojih prvih koraka u nauci.

Prijava se vrši elektronskim putem, a konkurs će trajati od 01. do 30. novembra 2021. godine

Prilog:

 

Vaš CSNIRS

 

2021-10-31T16:13:21+00:00 31.10.2021.|CSNIRS|